Juhtkiri: Metsa Excelisse ei topi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Viimastel kuudel on Eestis palju arutletud, kas metsa raiutakse liiga palju või vähe. Kohati on diskussioon läinud päris teravaks ja sundinud muidu keskmise eurooplasega võrreldes pikameelseid eestlaseid ka allkirjastama pöördumisi ja kogunema meeleavaldustele metsa kaitseks.

Ilmselt on sel teemal arvamust avaldanute seas neidki, kes tegelikult metsa üpris harva satuvad. Eelmise nädala ajalehes Maa Elu ütles mullu Eesti parimaks metsamajandajaks kuulutatud Madis Ajaots, et kuna suure tee ääres sirgub mets kiiremini kõrgeks, käib seal ka aktiivsem majandamine ja kuna sellised raiesmikud jäävad möödasõitjate vaatevälja, jääbki mulje, et raiet on palju.

Küll aga toetab Ajaots ideed kehtestada kevadisel pesitsushooajal ka era­metsades raierahu, et linnud rahus poegi saaksid haududa. Riigimetsas ongi sellest viimasel ajal reeglina kinni peetud. Põhjuseks see, et paljude teadlaste veendumuste kohaselt on lindude arvukus Eestis tunduvalt vähenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles