Valgat külastavad sõjaajaloohuvilised Lätist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga militaarteemapark. Foto on illustratiivne
Valga militaarteemapark. Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 31. jaanuaril tähistatakse Valgas Paju lahingu ja Valga vabastamise 98. aastapäeva. Valga militaarteemaparki külastavad sellega seoses kaks Läti sõjaajalooklubi: Cesis Battlefield ja Läti Kütid, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Sõjamuuseumi ehk Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni projektijuhi Esta Metsa sõnul on neil klubiga Cesis Battlefield käinud juba mitmeaastane koostöö. Klubi on tegelnud Landeswehri sõja sündmuste uurimisega Cesise ümbruses, samuti organiseerinud eesti sõdurite haudade ja matmiskohtade korrastamist, Veselava kalmistule on nende algatusel paigutatud ka infotahvel toonaste lahingute kohta.

Sõjamuuseum on korraldanud riigikaitseklassi õpilaste ekskursioone Cesise ümbruse lahingupaikadesse, kus klubi esindajad on olnud väga asjatundlikud giidid. Militaarteemapargi õppeklassis on riigikaitsetundides kasutamiseks ka mininäitus Landeswehri sõja sündmustest Põhja-Lätis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles