Tiit Vähi kavandab Sillamäele parki sõjaõhutajate kujudega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi protestib sõjaõhutamise vastu.
Tiit Vähi protestib sõjaõhutamise vastu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ettevõtja ja kunagine peaminister, Valgamaalt pärit Tiit Vähi plaanib Ida-Virumaale Sillamäele vanale jäätmehoidla mäele püstitada sõjaõhutajate skulptuurid ning nimetada tekkiva koosluse Lollide pargiks, kirjutab Eesti Ekspress.

Kelle skulptuurid parki tulevad, ei taha Vähi veel öelda, kuid kavatseb need püstitada oma kulul.

«Iga päev kuulen jutte, kuidas Eesti valmistub sõjaks Venemaaga. Kuidas lisaks maavägedele tuuakse Eestisse veel ka vee- ja õhurelvastust; kas ka tuuma-, keemia- ja bioloogiline relv? Ka välisajakirjanikke huvitab Eesti puhul põhiliselt, mida keegi ütleb sõja alguse kohta. Kõige kõrgemal tasemel võetakse Eestis vastu täna Trumpi kantselei kõrge ametniku poolt sõjaõhutajaks nimetatud John McCain. Tulge mõistusele, inimesed!» ütles Vähi.

Silmet Grupi nõukogu esimees leiab, et sõjahüsteeria asemel peaksime hoolitsema oma majanduse eest.

«Eesti majandus kasvas 12 protsenti aastas, kui mina peaministriametist lahkusin (1997). 2007. aastast alates ei ole Eesti majandus püsivhindades kasvanud isegi mitte null koma protsenti! Kas meil on millegi üle uhkust tunda,» sõnas Vähi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles