Eesti publik hindab kodumaist filmi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linateoses «Päevad, mis ajasid segadusse» peategelast Allarit mänginud Hendrik Toompere juuniori võis näha ka Valgamaal üles võetud stseenides.
Linateoses «Päevad, mis ajasid segadusse» peategelast Allarit mänginud Hendrik Toompere juuniori võis näha ka Valgamaal üles võetud stseenides. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Euroopa kõrgeima kinokülastuste arvuga riikide sekka tõusnud Eesti filmipublik on aasta-aastalt üha rohkem hakanud tundma huvi kodumaise filmi vastu. Seda näitab 2016. aasta, mille vaadatuim film oli taasiseseisvusaja rekordeid purustanud rahvalik menukomöödia «Klassikokkutulek».

Mulluse kinoaasta jooksul külastas Eesti kinosid 3,29 miljonit vaatajat, kes tõid kassatulu 17,77 miljonit eurot ning tõstsid kodumaiste filmide turuosa teist aastat järjest enam kui 10 protsendile.

«Hea meel on tõdeda, et väikeses Eestis on kinokülastusi ühe inimese kohta 2,5 ja see teeb Eestist ühe kõrgema kinokülastuste arvuga riigi Euroopas,» ütles Eesti Filmi Instituudi (EFI) juht Edith Sepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles