Arvamus: Toetust saab vaid küsija

, keskkonnainvesteeringute keskuse nõukogu liige. Tõlliste vallavolikogu esimees (Sotsiaaldemokraatl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Randver
Rein Randver Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haldusreform on käima lükatud ja ühes sellega riigireform. Mõlema eesmärk on toetada kohaliku tegutsemisvõime kasvu, et pakkuda kvaliteetseid avalikke teenuseid. Üks selline teenus on keskkonnaraha suunamine piirkondlikesse keskkonnaprojektidesse.

Riik on korraldanud toetusraha andmise sihtasutuse keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) kaudu, mille nõukokku olen kuulunud aastaid ning seetõttu asutuses toimuvaga hästi kursis. Kuna töömahud on vähenenud, oleme koostöös KIKi juhtkonnaga teinud asutuse töökorralduses olulisi ümberkorraldusi.

KIK astub riigiga ühte sammu. Oleks vastutustundetu ja ebaõiglane eeldada, et kui teised valdkonnad leiavad kokkuhoiukohti, meie seda ei teeks. Nüüdseks on KIK ennast oluliselt koomale tõmmanud ja enam kui 12 protsendi võrra toimetamiskulusid vähendanud. Need ei ole lihtsad otsused, sest puudutavad inimesi, kellest osa peab leidma endale uue väljakutse. Kuid muudatused on vältimatud, sest raha, mida suunata, on vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles