Giid vestab Valgas oma rännulugusid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giid ja hüpnoterapeut Ena Mets
Giid ja hüpnoterapeut Ena Mets Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna õhtul tuleb giid, maailmarändur ja raamatuautor Ena Mets Valga kohvikusse Säde lugusid jutustama. Kaasas on tal ka romaan «Naeratava kuu inimesed», mille sünnilugu koos teiste rännuvestetega ligi pooleteise tunni jooksul teieni jõuavad. Jutuõhtu Valgas on osa autori Eesti-tuurist naeratava kuu inimeste ja teiste lugude saatel. Retk algas eile, 1. veebruaril Võrust ning lõppeb 27. aprillil Haapsalus.

Aastal 2015 täitus Ena Metsa lapsepõlveunistus ning tänu paljudele hoo- ja väeandjatele ilmus tema esimene, ülalnimetatud raamat. Teos ise valmis aastal 2010 ja on inspireeritud juba alates aastast 2005, millal autor sattus esimest korda elama Brasiiliasse, kus kõik nähtamatud olendid ja reaalsused – spiritism, libahundid, rääkimata kristlikest uskumustest – eksisteerivad kõrvuti sealse rahva äärmiselt materiaalse ja praktilise igapäevaga.

Ena Mets elas puslena kokkupandud perekonnas, kus juba nelja-aastasel lapselgi oli oma pikk elulugu jutustada. Lisaks Brasiiliale on autor elanud ja töötanud ka Prantsusmaal, Mongoolias ja Kolumbias. Praegu tegutseb ta giidi ja hüpnoterapeudina.

2. veebruari jutuõhtule on Ena Mets välja valinud suuresti need lood oma mujal elamistest ning raamatust, mis tema jaoks mingil moel tähenduslikud või pöördelised ning talle midagi olulist õpetanud. Lugude kõrvale saab nautida kuuma teed ja küünlavalgust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles