Lõõtsavägilased vormisid Valgamaalt kuuldud loo singliks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtsavägilased üllitasid uue singli.
Lõõtsavägilased üllitasid uue singli. Foto: Lõõtsavägilased

Jaanuaris kolmeaastaseks saanud ansambel Lõõtsavägilased on leidnud tiheda esinemisgraafiku vahel aega, et jõuda stuudiosse ja lindistada seal uusi lugusid. Valmimas on duubelplaat Karksi valla 25 aasta juubeli pidustusteks, kus astuvad üles kõik valla muusikalised kollektiivid. Veebruaris valmival plaadil saab ka kuulata Lõõtsavägilaste uut singlit «Vanapoisi reilender».

Lugu räägib, kui raske on elu abieluranda saabudes ning millised mured ja rõõmud sellega kaasnevad. See on nagu vanema generatsiooni õpetussõna noorematele, et need oskaks vigu vältida. Lugu on kuuldud Leoski Helju käest Valgamaalt, Laanemetsast. Salvestasid selle Marju Kõivupuu ja Margus Põldsepp 1990. aastate alguses Lõuna-Eesti pärimuse kogumise ekspeditsioonil.

«Lugu on väga õpetlik ja naljakas ning sobib kuulamiseks kõigile neile meestele, kellel on abielutee alles ees. Esimest korda seda lugu kuuldes võttis ka endal seest natukene kõhedaks, aga tuleb välja, et asi polegi nii hull,» sõnas Lõõtsavägilaste liige Andres Eelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles