Ebatüüpiline rokkar Ivo Mannine

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Mannine on rokkar, kellel Valga rokiklubi ruumides ka oma helistuudio nimega VRK. Seal küsib ta ühe loo lindistamise eest konkreetse madala hinna. «Väldin tunnitasu.  Teen neid asju alati hästi kaua, pikalt ja rahulikult, mis loomingule mõjub minu arust ülihästi. Muidu on nii, et tunnihind on kallis, vaatad kella ja kas sa ikka saad loomingule keskenduda. Mõtled hoopis, kas suudad ära maksta.»
Ivo Mannine on rokkar, kellel Valga rokiklubi ruumides ka oma helistuudio nimega VRK. Seal küsib ta ühe loo lindistamise eest konkreetse madala hinna. «Väldin tunnitasu. Teen neid asju alati hästi kaua, pikalt ja rahulikult, mis loomingule mõjub minu arust ülihästi. Muidu on nii, et tunnihind on kallis, vaatad kella ja kas sa ikka saad loomingule keskenduda. Mõtled hoopis, kas suudad ära maksta.» Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Ivo Mannine on ehk kõige paremini tuntud Valga rokiklubi eestvedajana, kuid lisaks peab mees helitehniku ametit ja on teinud mitut bändi. Noortesõbra tiitliga pärjatud Mannine näitab noorsoole head eeskuju, sest vastupidiselt rokimehe stereotüübile teeb ta sporti ega ole kaheksa aastat tilkagi alkoholi joonud.

Mannine sündis veidi vähem kui 39 aastat tagasi Valgas, kus jõudis ta käia ära eelkoolis. Siis vanemad lahutasid ja tuli koos emaga kolida Tartusse, kus Ivo ka kooli läks. Vahepeal õppis ta kolm aastat Tõrvas ja kuuendas klassis jõudis Valka tagasi. «See oli ebameeldiv periood, ei tahagi väga sellest rääkida.»

Üsna karm lapsepõlv on teda enda sõnul karastanud. Koolide vahetamisega kaasnes ka koolivägivald, kuna uut poissi pandi pidevalt proovile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles