Intervjuu: Hammaste halb olukord jääb tihti suhtumise taha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
36 aastat hambaarstina töötanud Piret Randveril on hea meel tõdeda, et inimesed on aastate jooksul muutunud palju teadlikumaks, hoolivad endast ja hoolitsevad järjepidevalt ka oma hammaste eest.
36 aastat hambaarstina töötanud Piret Randveril on hea meel tõdeda, et inimesed on aastate jooksul muutunud palju teadlikumaks, hoolivad endast ja hoolitsevad järjepidevalt ka oma hammaste eest. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Piret Randver, kes juba 36 aastat hambaarstina rakkes olnud, nendib, et inimesed on aastatega muutunud terviseteadlikumaks. Küll paneb tohter südamele, et oma suu ja hammaste eest peab igas vanuses inimene iga päev hoolt kandma.

Mida arvate uuest hambaravi hüvitisest – 30 eurot aastas –, mis rakendub 1. juulist?

«Ma ei ole õige inimene kommenteerima, kuid võin öelda, et see ei ole sama hüvitis, mis kehtis aastaid tagasi. Olen päri hambaarstide liidu väljaöelduga, et selle korra rakendamisega viiakse hambaravi areng kümme aastat tagasi. See 30eurone hüvitis ei puuduta patsienti, vaid on arsti ja haigekassa vaheline asi: arst peab selle saamiseks sõlmima haigekassaga lepingu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles