Muuseum saab endale töötava laevakahuri ja värsked relvatoad

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni eestvedaja major Meelis Kivi võrdles relva praegu muuseumiõuel asuva õhutõrjekahuri kerega – märkides, et taotletav kahur on tunduvalt suurem, suletud korpuse ja töökorras relvadega.
Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni eestvedaja major Meelis Kivi võrdles relva praegu muuseumiõuel asuva õhutõrjekahuri kerega – märkides, et taotletav kahur on tunduvalt suurem, suletud korpuse ja töökorras relvadega. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Valgas asuv isamaalise kasvatuse püsiekspositsioon ehk militaarmuuseum plaanib uusi näitusetubasid, millest esimesed valmivad juba vabariigi sünnipäevaks. Lisaks täieneb muuseumiõu peagi piirvalve õhutõrjekahuriga.

«Paljud inimesed on küsinud, miks meil ülakorrusel mitu akent kinni on müüritud. Ütleme nii, et selleks on põhjust,» rääkis muuseumi eestvedaja major Meelis Kivi ajakirjanikku muuseumitrepist üles juhatades. Nimelt olevat neil käsil uute relvatubade koostamine, mis peavad vastama tänapäevastele turvanõuetele. On ju sealsed eksponaadid ikkagi töökorras tapavahendid.

Varem akendega augustatud, kuid nüüdseks raudbetooniga tugevdatud hämaratesse ja madalate lagedega tubadesse astudes tekib tunne, nagu oleks sattunud mõne maa-aluse relvalao punkrisse. Palkseintel on pleksiklaasi taga reas püstolid ja vintpüssid, automaadid ja kuulipildujad. Nurgas seisab nõukogudeaegne radarikonsool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles