Baltikumi suurim teadusfestival otsib kaaskorraldajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlaste öö.
Teadlaste öö. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tänavu septembris toimuv Teadlaste Öö festival otsib taas sündmuskorraldajaid, kellel on viimane võimalus kandideerida pühapäeva lõpuni.

Baltikumi suurima teadussündmuse programmi on oodatud panustama kõik haridus- ja teadusasutused, ettevõtted, muuseumid, külastuskeskused ning meelelahutusasutused. Peakorraldaja Annika Vesselovi sõnul jätkab järjekorras 12. teadusfestivali peateema tuleviku lainel, kuid keskendub sellel korral rohkem teadustööga kaasnevatele eetilistele küsimustele.

„Tänavusel Teadlaste Öö festivalil uuritakse näiteks, milline peaks olema teadlase vastutus ühiskonnas, kuidas peaks reguleerima inimuuringuid või kas tehisintellekti arendamine võib ületada eetilisi piire? Need on vaid mõned küsimused, mis festivalinädala jooksul üles kerkivad,“ tutvustas Vesselov ja lisas, et kandideerimistähtaeg kukub juba sel pühapäeval.

„Meie jaoks on oluline ka soodustada dialoogi tekkimist avalikkuse ja teadustööga tegelevate inimeste vahel,“ lisas Vesselov, kelle sõnul peaks festival tekitama huvi teaduses toimuva vastu. Samuti soovitakse luua paremaid võimalusi Eesti teaduse ja teadlaste tööga tutvumiseks.

Teadlaste Öö festival kestab 25.-29. septembrini. See on ainus üle-eestiline teadusfestival ja ühtlasi ka kõige pikema traditsiooniga teadussündmus terves Baltikumis. Mullu toimus festivali raames üle 900 teadussündmuse ja seda ligi 50 kohas üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles