Juhtkiri: Pooltühi visiitkaart

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga jaama ümbruses tuleb õppus.
Valga jaama ümbruses tuleb õppus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgal on mitu visiitkaarti: rongilt mahaastujale on selleks mõistagi raudteejaam. Ühest küljest on tegu silmapaistva objektiga, mis hiljuti ka värskenduskuuri läbis. Teisalt on tegu tuhmunud teemandiga, kuna suur osa hoonest juba aastaid tühjalt seisab.

Valga linnaarhitekt Jiri Tintera tõdes hiljuti Valgamaalases avaldatud arvamusloos, et linna elumajade, kaupluste, avalike hoonete ning tänavate suurus ja hulk vastab siiani 18 500 inimese vajadustele, kes elasid siin aastal 1979. Ka raudteejaam on praegusele linnale suureks jäänud, kuid väärika stalinistliku arhitektuuripärlina ei saa teda mõistagi kuidagi kahandama hakata.

Sestap tuleks hoone ruumidele leida väärikas rakendus, kuid see pole kerge ülesanne. Linn proovis hoone omanikuna aastaid leida ettevõtjat, kes jaamas kohviku avaks. Lõpuks see ka õnnestus: 2015. aasta detsembris avas Tatjana Valk seal kohviku Fresh Buffe. Nüüd on see paraku müügis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles