Tõukekelgud sööstavad taas jääle

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõukekelgumatkade korraldaja Imre Arro (vasakult),spordisõber Rein Säinas ja Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova mullu jaanuaris tõukekelguga Pühajärve jääl.
Tõukekelgumatkade korraldaja Imre Arro (vasakult),spordisõber Rein Säinas ja Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova mullu jaanuaris tõukekelguga Pühajärve jääl. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Talvepealinnas Otepääl lähevad talvised tegevused hoogsalt edasi ning 11. veebruaril stardib juba teine Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel.

Matkamaratoni peakorraldaja Imre Arro ütles, et Pühajärve jääolud on tõukekelgutamiseks väga head ja lähiaja ilmaprognoos järvejääl matka läbiviimiseks samuti igati soodne.

«Jää paksus on sobiv ja kelk libiseb ülihästi,» sõnas Arro. «Matkamaratonil sõidame Pühajärve jääle märgitud 10 kilomeetri pikkusel rajal enda valitud tempos. Tõukekelgumaraton sobib väga hästi igas vanuses liikumishuvilisele.»

Starti võib tulla ka oma Soome kelgu või tõukekelguga. Kellel isiklik kelk puudub, saab selle osta või eelregistreerudes laenutada Loodusturism.ee matkakorralduselt.

Starti pääseb korraga kuni 50 osalejat. Kohapeal saab registreeruda vaid vabade kelkude olemasolul. Start ja finiš on Pühajärve supelrannas.

Matka korraldab Loodusturism OÜ koostöös Otepää vallaga. Auhinnad on välja pannud Otepää-Sangaste turismipiirkonnas tegutsevad ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles