Kunstitudengite välitööde materjalidest vormus näitus

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Valga muuseumis näitus „Piirist ja Piiritusest”. Kunstiakadeemia tudengite välitööde materjalidest küpsenud näituse keskmes on piiri kehalisuse aspekt, mida on käsitletud mänguliselt ja läbi huumoriprisma.

Tegemist on Eesti Kunstiakadeemia 36. ekspeditsiooni näitusega. Kahte muuseumi näitusesaali on välja pandud ekspeditsioonil kogutud jutustused ja fotod ning ühe põneva leiuna tükike reaalset piiri ehk aastatel 1920―1940 Eesti-Vene piiri tähistanud okastraaditükid, mis leiti Vanakülast, Rossoni jõe liivaselt kaldalt.

Näitusega „Piirist ja piiritusest” püütakse tabada piiri kahetist olemust, piirangut ja poorsust. Viimane avaldub kõige otsesemalt (sala)kaubandusena, mis oli probleemiks (aga ka sissetulekuallikaks) Narvaski ning on laiema avalikkuse huviorbiiti taas tõusnud seoses alkoholiturismiga Eesti lõunapiiril. Näitus puudutab küll sotsiaalselt teravaid teemasid, kuid käsitleb neid mänguliselt ja läbi huumoriprisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles