Puidutööstuses puhkes põleng

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto sündmuskohalt
Foto sündmuskohalt Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 8. veebruaril kell 14.29 saabus häirekeskusele teade, et Otepääl Tehase tänaval asuvas UPM-Kymmene Otepää vineeritehases on puhkenud põleng. Teate kohaselt põles tehas suure leegiga.

Kuna tegu on suure tehasega, kus tööl hulk inimesi, oli tegu väljakutsega, millele anti kõrgendatud ohuaste. Kohale kiirustas hulk päästjaid Otepäält, Elvast, ja Rõngust. Samuti kiirustas sündmuspaigalae kiirabi.

Kohal viibisid nii päästeautod kui kiirabi. / Arvo Meeks/Valgamaalane
Kohal viibisid nii päästeautod kui kiirabi. / Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästjad leidsid, et tootmishoone lae all põleb ventilatsioonitoru. Nad asusid kuuma ventilatsioonitoru tõstukitelt kahe veejoaga jahutama ja kustutama. Tulekolletele ligipääsuks tegid päästjad ventilatsioonitorudesse ka auke.

Kell 14.20 andis aga päästeamet oma Twitteri-kontol teada, et tulekahju levik on Otepää vineeritehases piiratud. Liigsed ressursid vabastati. Kustutustöid jäävad lõpule viima Otepää päästjad.

Tulekahju Otepää vineeritehases kustutati kella 16.13.  Ventilatsioonis põles tõenäoliselt sädemest süttinud tolm, andis päästeamet teada.

Kell 17.02 aga saabus häirekeskusele teade, et toru, mis enne põles, hõõgub uuesti.

Kell 18.15 kinnitas päästeameti valvepressiesindaja Tiit Piiskoppel, et otseselt enam tehases midagi enam ei põle. «Omanik tellis tõstuki, et võtta põlenud šaht alla – pritsimehed turvavad seda tegevust.»

Väljas polnud hoonest levivat suitsu näha. / Arvo Meeks/Valgamaalane
Väljas polnud hoonest levivat suitsu näha. / Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Otepää vineeritehas / Arvo Meeks/Valgamaalane
Otepää vineeritehas / Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles