Intervjuu: Mõne juhi kadumine politseist toob teistele kõrgema palga

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna paljud inimesed ja kohad on uuele Lõuna prefektile vallo koppellile prefektuuri kriminaalbüroo juhiks olemise ajast tuttavad, tal enda sõnul uues ametis suurt ohoo-efekti pole. Et inimestega tuleb rääkida, püüab ta alustuseks läbi käia kõik prefektuuri teenistuskohad, mida on koos piirivalvega mitukümmend.
Kuna paljud inimesed ja kohad on uuele Lõuna prefektile vallo koppellile prefektuuri kriminaalbüroo juhiks olemise ajast tuttavad, tal enda sõnul uues ametis suurt ohoo-efekti pole. Et inimestega tuleb rääkida, püüab ta alustuseks läbi käia kõik prefektuuri teenistuskohad, mida on koos piirivalvega mitukümmend. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimati Ida prefektina ja enne seda Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juhina töötanud Vallo Koppel vahetas 1. veebruarist Lõuna prefekti kohal välja Tarmo Kohvi. Koppel tõdes, et juhtide arv Kagu-Eesti politseijaoskondades väheneb, aga selle arvelt saab kõrgemat palka maksta moodustatavate gruppide juhtidele. Kuigi mitte palgatõusu, on järgmisel aastal Valgamaale oodata mõne politseiniku lisandumist.

Nüüd Ida prefektuurist tulles, millised on kahe piirkonna sarnasused või erinevused?

«Ka Lõuna prefektuur on kuue maakonna baasil, ei ole õige teha ühte suurt üldistust, sest maakondade sees on piirkonniti palju erinevust. Valgamaal on Ida-Virumaaga palju sarnaseid jooni, millest kõik ei ole meeldivad. Ühendab see, et maakonnal on piir välisriigiga. Seega on palju piiriülest liikumist ja sellega seonduvaid küsimusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles