Piimatootja suurim mure on heade tööliste nappus

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Lauri Kõressaar ja tema õde Triinu 2009. aastal oma vanemate piimafarmi üle võtsid, langetasid nad otsuse ehitada toetuse eest tänapäevane piimalaut, mis majutab nüüdseks ligi 300 lüpsilehma.
Kui Lauri Kõressaar ja tema õde Triinu 2009. aastal oma vanemate piimafarmi üle võtsid, langetasid nad otsuse ehitada toetuse eest tänapäevane piimalaut, mis majutab nüüdseks ligi 300 lüpsilehma. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hajusa asustusega Koorküla põhjanurgas laiuvate põldude keskel asuvad Tõntso Agro karjalaudad. Farmi noored eestvedajad näevad piimahinna tõusus taas lootust paremale tulevikule.

Õde-venda Triinu ja Lauri Kõressaar on Tõntso talus ühel või teisel viisil loomade pidamisega tegelenud nii kaua, kui mäletavad. Nende vanemad ostsid talu juba kaheksakümnendate lõpus. «Siis olid siin vaid väike laudake, katuseta aidahoone ja maja varemed,» meenutas Triinu oma esmamuljeid.

Järgnevate aastate jooksul, kui pere tegeles nii lehmade, lammaste, sigade kui kanade kasvatamisega, veetsid Triinu ja Lauri suurema osa vabast ajast talutöid tehes. «Selles suhtes oleme kõikide loomade elutsüklite, nende läbipõetud haiguste ja probleemidega üles kasvanud,» rääkis Lauri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles