Rahvamaja hiilgeajad on möödas

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvamajal on selja taga kuulsusrikas minevik: sealsetel lavalaudadel olla omal ajal esinenud näiteks sellised kuulsused nagu Tarmo Pihlap, Anne Veski ja Mati Nuude.
Rahvamajal on selja taga kuulsusrikas minevik: sealsetel lavalaudadel olla omal ajal esinenud näiteks sellised kuulsused nagu Tarmo Pihlap, Anne Veski ja Mati Nuude. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Veel kümmekond aastat tagasi oli Koorküla piirkonna legendaarne rahvapidude paik selle südames asuv rahvamaja. Nüüd on sellest saanud aga koht, kuhu pääseb vaid oma rahataskut kergendades.

«Meie ise ei korralda enam midagi, üürime maja lihtsalt sünnipäevadeks või pulmadeks välja,» tunnistas nüüdseks 21 aastat seal majavalvuri ametit pidanud Lemme Maisla igaks juhuks soojaks köetud saalis ringi vaadates. Kunagistest rahvarohketest jaanipidudest ja kaetud jõululaudadest olevat tal alles vaid mälestus.

Näiteks olla sealsetel lavalaudadel omal ajal esinenud sellised kuulsused nagu Tarmo Pihlap, Anne Veski ja Mati Nuude. «Kusjuures rahvast oli neil kontsertidel nii palju, et kõik ei mahtunud saali ära ja inimesed pidid väljast kuulama,» meenutas Maisla tahtmatult naeratades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles