Toome talu peremees linnaelu ei igatse

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toome talu peremees teab omal nahal, et elu maal ei ole alati kerge, kuid linna tagasi ta mingil juhul ei koliks.
Toome talu peremees teab omal nahal, et elu maal ei ole alati kerge, kuid linna tagasi ta mingil juhul ei koliks. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Koorküla rahvamajast edasi, põlluservas asuva künka otsas seisab Toome talu, mis nime saanud seda ümbritsevate toomingapõõsaste järgi.

«Lüpsikarjaga lõpetasin ära: ei tasunud lihtsalt ära,» alustas talu peremees Urmas Treu, kes nüüdseks tegeleb peamiselt teravilja – raps, hernes, nisu, oder – kasvatamisega. Lisaks peab ta abikaasa kuut lihaveist, keda mees pigem lemmikloomadeks nimetaks.

Tõrvast oma vanaisa maadele olevat Treu kolinud juba 25 aastat tagasi, siis kui veel Koorküla rahvamaja täies jõus pidude korraldamisega tegeles ning külas isegi kinobuss käis. «Suitse oli siin külas siis palju, nüüdseks on kõik elanikud vist vanaks jäänud või linna jooksnud. Mõni noor on tulnud, aga pigem suvekodusid pidama. Talviti on siin vaikus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles