Koorküla – koht elamiseks kiviajast tänapäevani

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude ajal ehitatud Koorküla veski kuulub küll eraisikutele, kuid mingeid märke uuendustest seal veel ei näe.
Nõukogude ajal ehitatud Koorküla veski kuulub küll eraisikutele, kuid mingeid märke uuendustest seal veel ei näe. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Helme vallas, servapidi vastu Hummuli valla piiri asub Koorküla, mille minevik täis jõukaid mõisnikke ja legendaarseid külapidusid, millest paraku mõlemad hakkavad tasapisi unustusse vajuma.

Soovimaks midagi teada Koorküla kaugest ajaloost, ei leidu maamunal ilmselt selles vallas haritumat inimest kui Rein Mikk. Koorkülas Udsu talus sündinud mees on oma koduküla kauge mineviku uurimisele pühendanud pikki aastaid, mille käigus talletanud nii vestlusi pikaaegsete kohalikega kui köitnud terveid raamatuid.

«Tegelikult on mul 500–600-leheküljeline raamat juba enam-vähem valmis, vaja ainult viimast korda üle vaadata. Seal on kõigest räägitud: taludest, koolidest, mõisast ja mõisnikest,» rääkis Mikk, kes loodab, et trükivalgust näeb tema põhjapanev teos kusagil aasta pärast. Pisemaid kogumikke Koorküla ajaloost on ta sõpradele ammu jaganud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles