Algab uus tasuta koolituste sari

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projektijuht, Valga maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Ivar Unt
Projektijuht, Valga maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Ivar Unt Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaheksas Eesti maakonnas algab uus koolituste sari, mida pakutakse Valga maavalitsuse projekti "Võtmepädevuste arendamine Lõuna-Eestis ja Virumaal" käigus, andis teada maavalitsuse avalike suhete juht Kaja Mõts.

Koolitused on  suunatud põhi- või keskhariduseta täiskasvanutele. Valga maavalitsuse projektipartnerid on Valgamaa kutseõppekeskus, Viljandi kutseõppekeskus ja Ida-Viru kutsehariduskeskus.

Tööturul on palju madala konkurentsivõimega täiskasvanuid töötajaid. Seetõttu viiakse projekti käigus läbi keele- ning arvutikoolitusi elukestvas õppes vähe osalenud või üldse mitte osalenud täiskasvanutele.

„Tööturg muutub kiiresti ja vajame järjest konkurentsivõimelisemaid inimesi, sest kaasaegses majanduses on paindlikkus ja kohanemisvõime äärmiselt olulised. Seega soovime selle projekti raames suurendada inimeste võtmepädevust ja täiendada olemasolevaid kutseoskusi. Koostöös projektipartneritega aitame ja koolitame 380 täiskasvanut ning seda kahe aasta jooksul, 2017 ja 2018,“ ütles projektijuht, Valga maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Ivar Unt.

Valga, Võru, Põlva, Viljandi, Jõgeva, Tartu, Lääne-Viru ja Ida-Viru maakonnas toimuvatel koolitustel võivad osaleda inimesed üle Eesti.

Koolitustel saab õppida inglise keelt (kõik maakonnad), eesti keelt (Ida-Virumaa, Valgamaa), läti keelt (Valgamaa) ja digipädevust (kõik maakonnad).

Projekti osalejate puhul on eelistatud põhi- või keskhariduseta ja/või erialase ettevalmistuseta täiskasvanud või teised elukestvas õppes vähem osalevad grupid.

Statsionaarõppes osalevad inimesed koolitustel osaleda ei saa.

Projekti toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles