Juhtkiri: (Hästi) unustatud vana

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Öeldakse, et iga uus on hästi unustatud vana. See puudutab ka riiklike asutuste võimalikku kolimist maakonnakeskusesse. Kõige enam on juttu olnud Sisekaitseakadeemia kolimisest Ida-Virumaale, kuid riigihalduse minister Mihhail Korb on andnud mõista, et tegu ei pruugi olla ainsa asutusega, mis pealinnast üpris kaugele liikuda võib.

Kuigi kolimiskava üksikasjad veel kuigi selged pole, võib tõdeda, et taoline plaan pole uus. Juba 2013. aasta augustis tegi tollal valitsuses Isamaa ja Res Publica Liitu esindanud põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ettepaneku viia Tallinnast välja 13 riigiasutust.

Valgat tollases kolimiskavas polnud – nagu pole piirilinna mainitud ka seoses nüüdse riigiasutuste võimaliku detsentraliseerimisega. Küll kinnitas Seeder toona, et tema esitatud loetelu pole lõplik. Tollane minister pakkus siis Valgamaalasele, et üks võimalus oleks tuua Valka mõni statistikaameti töögruppidest – viidates, et regionaalstatistikat on juba aastaid tehtud Viljandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles