Tõukekelgumaraton tõi kokku sadakond huvilist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõukekelgumaraton Pühajärvel
Tõukekelgumaraton Pühajärvel Foto: Madis Juuram

Talvepealinnas Otepääl viidi 11. veebruaril läbi teine Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel.

Kokku osales matkamaratonil koos Soome kelgul istunud lastega 109 tõukekelgutajat. Osalejate huvi 10 kilomeetri pilluse sõidu vastu oli sedavõrd suur, et korraldajad tegid stardid lausa kahel kellaajal. Kiireima aja sõitis välja tõukesportlane Veiko Eomois Rõugest, kes läbis matkamaratoni raja sportides tulemusega 0.27,59.

Start ja finiš olid Pühajärve supelrannas, sõideti Pühajärve jääle rajatud 10 kilomeetri pikkusel jäärajal.  Tempo tegi iga osaleja ise: kiire või aeglasema, omaette või seltskonnas, sportliku või vaatleva.

Matkamaratoni peakorraldaja Imre Arro OÜst Loodusturism ütles, et tagasiside osalejatelt on olnud positiivne – kiideti taas kord korraldust, ilm oli mõnusalt karge ja talvine ning loomulikult meeldis ka tõukekelgusõit ise.

«Kes sel korral talvisele matkamaratonile ei jõudnud ja soovib tõukespordist või matkaliikumisest osa saada, siis nende jaoks on meil hea uudis: suvel, 22. juulil korraldatakse teist korda ümber Pühajärve kulgevatel liikumisradadel matkamaraton tõukeratastel. Jälgige infot ja tulge osalema – Pühajärve reljeefsed maastikud ja avarad vaated pakuvad alati palju avastamist ja mitmekülgseid looduselamusi,» lubas Arro.

Tõukekelgumaratoni korraldas Loodusturism.ee matkakorraldus koostöös Otepää vallaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles