Laskmine vedas Valgamaa noormeest alt

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Všivtsev
Mart Všivtsev Foto: Eesti Olümpiakomitee

Talvisel Euroopa noorte olümpiafestivalil Türgis Erzurumis oli täna teiste seas võistlustules Valgamaa noormees Mart Všivtsev. Ebaõnnestunud laskmise – 3 möödalasku – tõttu ei suutnud ta paraku täna paremat 24. kohast (+2.28,0).

Seevastu tema koondisekaaslane Kristo Siimer võitis hõbemedali. Lasketiirudes ühe trahvi kogunud Siimer kaotas puhtalt lasknud Tšehhi sportlasele Vitezslav Hornigile 15,5 sekundiga ja edestas kaks möödalasku teinud ja pronksi võitnud venelast Mikhail Pervushinit 0,3 sekundiga.

Õnnestunud võistluse tegid eestlastest ka Robert Heldna ja Marten Aolaid. Heldna tegi kaks möödalasku ja kaotusega võitjale 57,1 sekundit teenis 10. koha ning Aolaid platseerus ühe möödalasu ja kaotusega võitjale 1.13,5 minutit 11. kohale.

Kokku oli täna poiste 7,6kilomeetrise laskesuustamise sprindidistantsil stardis 51 sportlast.

Täna on võistlustules ka teised Valgamaa noored. Mäesuusataja Tormis Laine teeb kaasa poiste suurslaalomis.

Murdmaasuusataja Teiloora Ojaste aga võistleb tüdrukute 7,5 km vabatehnikasõidus.

Esmaspäevast laupäevani Türgis Erzurumis toimuval talvisel Euroopa noorte olümpiafestivalil on Eesti koondis esindatud 19 sportlasega viiel alal: laskesuusatamine, murdmaasuusatamine, mäesuusatamine, suusahüpped ja iluuisutamine. Olümpiafestivalil võistlevad 14–18aastased sportlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles