Tormis Laine sooritusega rahule ei jäänud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäesuusataja Tormis Laine
Mäesuusataja Tormis Laine Foto: JUSS SASKA/PM/SCANPIX BALTICS

Türgis Erzurumis toimuva talvise Euroopa noorte olümpiafestivali teine päev oli Eesti koondisele edukas – Kristo Siimer võitis laskesuusatamises hõbemedali, Robert Heldna teenis 10. koha ning veel neli sportlast jõudis tihedas konkurentsis esikahekümnesse.

Poiste suurslaalomis sai Valgamaa noormees Tormis Laine 61 sportlase seas 18. koha, kuldmedali pälvis itaallane Alex Vinatzer. «Kaheksateistkümnes koht mind kindlasti ei rahulda, ootused olid suuremad. Minule jäi see mägi natuke lamedaks ja rada oli ka väga lihtne, seal ei saanud minu kehakaaluga palju võita, aga mis teha. Võitja kindlasti vääris oma võitu ja täna ei olnud minu päev. Neljapäeval proovin slaalomis uuesti,» lubas Laine.

Murdmaasuusatamises tüdrukute võistlusel 7,5km vabatehnikas tuli Otepää neiu Teiloora Ojaste 37. kohale.

Stine-Lise Truu oli 26. ja Hanna-Brita Kaasik 31. Kaksikvõit läks Venemaale, kuldmedali viib koju Kristina Kuskova. Tüdrukuid võistles 44.

Päeva eredamaid emotsioone pakkus poiste 7,5km laskesuusadistants, kus Kristo Siimer võitis tšehhi Vitezslav Hornigi järel hõbemedali. Siimer ütles, et hommikul rajale minnes oli plaan sooritus edukalt teha. «Plaan oli õigesti ja rahulikult lasta 0-0, aga tuli 1-0. Ikkagi väga hea sooritus. Esimene ring oli raskem – tundsin, et pole väga jõudu. Teine ring läks juba paremaks ja kolmandal ringil sai juba sooja sisse.»

Seisu ta võistluste ajal ei teadnud. «Läksin, sõitsin ja finišis nägin, et tabloole tuli number 1. Peaaegu lõpuni püsis see seal ja siis lõpuks läks ikka tšehh mööda.»

Laskesuusatamises esinesid hästi ka teised sportlased – Robert Heldna teenis 10. koha ja Marten Aolad 11. koha, Valgamaa noormees Mart Všivtsev jäi 24. kohale. Tüdrukute 6km laskesuusadistantsil jäi Hanna Moori tulemuseks 32. koht ja Ksenia Pribõlovskajal 43. koht, võitis prantslanna Camille Bened. Poisse võistles laskesuusatamises 51.

Kolmapäeval võtab Všivtsev koos teiste laskesuusatajatega ette jälitussõidu – poistel seisab ees 10km ja tüdrukutel 7,5km distants.

Sel nädalal Türgis peetaval talvisel Euroopa noorte olümpiafestivalil Eesti koondis esindatud 19 sportlasega viiel alal – laskesuusatamine, murdmaasuusatamine, mäesuusatamine, suusahüpped ja iluuisutamine. Olümpiafestivalil võistlevad 14-18aastased sportlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles