Tähelepanuhäiretega laste vanemad ning õpetajad koonduvad tugirühma

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii Merly Tootma (vasakul) kui Sirle Veider on mõlemad koolitatud eripedagoogideks. Õpetades väikeklassi õpilasi, on mõlemad saanud piisavalt kogemusi, et aidata püsimatute lasega pidevalt kokkupuutuvaid inimesi.
Nii Merly Tootma (vasakul) kui Sirle Veider on mõlemad koolitatud eripedagoogideks. Õpetades väikeklassi õpilasi, on mõlemad saanud piisavalt kogemusi, et aidata püsimatute lasega pidevalt kokkupuutuvaid inimesi. Foto: Eeva Nugis / Valgamaalane

Märtsist alustab tööd tähelepanuhäirega laste vanemate ning õpetajate tugirühm. Rühma, mis hakkab koos käima Valga põhikoolis, juhivad eripedagoogid Sirle Veider ja Merly Tootma.

Aktiivsus- ja tähelepanuhäire (ATH) diagnoosiga lastest on juttu sageli. Pahatihti aga jäetakse kõrvale see, kuidas aidata sellise diagnoosiga last, aga ka vanemat ja õpetajat, kes iga päev temaga kokku puutuvad. Kuigi sellised lapsed vajavad tavalastest rohkem mõistmist ja toetust, jääb abi sageli saamata, kuna täiskasvanutel puuduvad teadmised.

Valga põhikooli lisandub taoliste häiretega õpilasi igal aastal. Sestap otsustasid eripedagoogid Sirle Veider ning Merly Tootma vabatahtliku tööna luua tugirühma, kus selliste lastega pidevalt kokku puutuvad inimesed saavad mõistmist, toetust ning teadmisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles