Raha jagub seitsmele Valgamaa mälestisele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mae Juske on näinud palju vaeva Hellenurme vesiveski kordategemise nimel. Hoone on kasutusele võetud ning seal leiavad aset erisugused tegevused – näiteks saab seal õppida koduleiva küpsetamist.
Mae Juske on näinud palju vaeva Hellenurme vesiveski kordategemise nimel. Hoone on kasutusele võetud ning seal leiavad aset erisugused tegevused – näiteks saab seal õppida koduleiva küpsetamist. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Muinsuskaitseamet määras mälestiste omanikele üle 600 000 euro toetusi, millest Valgamaale tuli 57 400 eurot. Lisaks said pühakodade programmist rahasüsti Valga Issidori ja Laatre kirik.

Muinsuskaitseameti Valgamaa vaneminspektori Mari-Liis Parise sõnul sai lisaks kahele kirikule maakonnas avariiremondiks ja restaureerimistöödeks toetust veel viis mälestist, kuid taotlusi esitati rohkem.

Viiest objektist neli asuvad Helme ja Palupera vallas, mõlemas kaks, ning üks Põdrala vallas. «Muinsuskaitsealuste hoonete avariiremonti on toetatud järjepidevalt ning sel aastal sai enamik, kellele toetust eraldati, raha enam-vähem taotletud summa ulatuses. Oli ka taotlusi, mida ei rahuldatud,» sõnas Paris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles