Juhtkiri: Kes väärib toetust?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hiljuti määras muinsuskaitseamet mälestiste omanikele üle 600 000 euro toetusi, millest Valgamaale tuli 57 400. Lisaks said pühakodade programmist rahasüsti Valga Issidori ja Laatre kirik. Väga tore, aga tekib ka küsimusi.

Jääb mulje, et muinsuskaitseamet on raha jagamisel võtnud aluseks põhimõtte toetada pigem mälestisi, mis kohe kokku kukkuda ähvardavad. Näiteks ei rahuldatud tänavu pühakodade programmist Ilmjärve ega Valga Jaani kiriku toetusetaotlusi. Mõlema hoone olukorra parandamiseks on viimastel aastatel palju pingutatud.

Jaani kirikule loodeti saada raha katuse ja kirikutrepi kordategemiseks, kuid juba kolmandat aastat ei ole seda pühakoda toetuse vääriliseks peetud. Ilmjärve kirik taotles raha avatäidete restaureerimiseks. Õnneks saavad mõlemad kirikud oma töödega siiski jätkata, sest Jaani kirik sai tuge niinimetatud katuserahast ning Ilmjärve kiriku remonti toetab Otepää vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles