Muudatus eKoolis vihastab lastevanemaid

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
eKooli andmeil on see esimene ja suurim veebipõhine õppeinfokeskkond, millel on enam kui 200 000 aktiivset kasutajat.
eKooli andmeil on see esimene ja suurim veebipõhine õppeinfokeskkond, millel on enam kui 200 000 aktiivset kasutajat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Õppeinfokeskkond eKool on uuest aastast sisse viinud muudatusi, mis osale lastevanematele meeltmööda pole. Mõnigi kool kaalub teenusepakkuja vahetamist, osa on seda juba teinudki.

Internetipõhine keskkond eKool asendab sisuliselt traditsioonilist koolipäevikut. Arvutist või nutitelefonist ligipääsetavast süsteemist saab vanem näha õpilase hindeid, kodutöid, puudumisi, kontrolltööde aegu ja vastava tasu eest ka palju muud.

Valgamaalase poole pöördus lapsevanem, kelle muret on lähiajal kuulda olnud ka mujal meedias. Nimelt on ta eKooli kasutades avastanud, et ühe varasemalt tasuta teenuse – «Hinnete statistika» – eest peab ta nüüd peale maksma. Tema küsimus on mõistetav: «Miks?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles