Maraton kolib suure tõenäosusega Tehvandile

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta Tartu maratoni start Otepääl Tehvandi staadionil
2015. aasta Tartu maratoni start Otepääl Tehvandi staadionil Foto: Tarmo Haud / Klubi Tartu Maraton

Kui lähipäevadel ei juhtu imet ega tule tugevat lumesadu, sõidetakse selleaastase Tartu Maratoni põhisõidud Otepää–Elva originaalraja asemel Tehvandil.

Maratoni toimumine Tehvandil tähendab palju muudatusi ka ürituse korralduslikus pooles. Sõidud peetakse kuuekilomeetrisel kunstlumega kaetud ringil. Maratoni pikem distants on 34kilomeetrine ja lühem 16 kilomeetrit. Ehk siis pikemal distantsil läbitakse kuuekilomeetrist ringi viiel ja lühemal kahel korral, lisaks sõidetakse mõlema distantsi puhul lõppu üks neljakilomeetrine lisaring.

Stardis on kaheksa klassikajälge ning suuremat osa rajast katab vähemalt neli klassikajälge.

Ringil ei ole sees kurikuulsat ja rasket Tehvandi tõusu ning raja raskusastet võib võrrelda originaalrajaga. «Ma arvan, et rada ei ole liiga raske. Julgen väita, et Tehvandil planeeritud 34kilomeetrine pikem distants on raja tõusude summana ja üleüldiselt inimestele füüsiliselt kergem kui originaalraja esimesed 35–40 kilomeetrit,» ütles võistluste direktor Indrek Kelk. «Sisuliselt on seekordsel maratonirajal üks tõsisem tõus – Kunimäe.»

44. Tartu Maratoni põhisõidud peetakse kahel päeval, 25.–26. veebruaril, ning lühemale distantsile eraldi starti ei tule. «Nii laupäeval kui pühapäeval on kolm starti, ühes stardis umbes 600 suusatajat,» ütles Kelk.

16. veebruari seisuga on pikemale distantsile registreerunuid 3048, lühemale 650. Registreerimine on veel avatud

Vaata videot, milles näeb suuskadel raja läbimist:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles