Pärandihoidja tunnustus tuli ka Valga maakonda

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seekord on tavaliselt meie maakonnas pärandihoidja tunnustuse andja rollis olnu ise saaja osas. Marge Tadolder on olnud hingega ja ülepeakaela käsitööliidu tegemistes sees juba aastaid.
Seekord on tavaliselt meie maakonnas pärandihoidja tunnustuse andja rollis olnu ise saaja osas. Marge Tadolder on olnud hingega ja ülepeakaela käsitööliidu tegemistes sees juba aastaid. Foto: Sandra Urvak

Käsitööliit pärjas hiljaaegu pärandihoidja auhinnaga rahvatraditsioonide kandjaid. Üks kolmest tunnustatust oli Valgamaa rahvakunsti ja käsitöö keskseltsi esimees Marge Tadolder.

Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu tunnustuse pälvinud Tadolder on käsitööga seotud olnud palju aastaid, see on tema töö ja hobi. Naine peab Otepääl käsitööpoodi Anni Butiik, lisaks on Valgamaa rahvakunsti- ja käsitöö keskseltsi asutajaliige ja juhatuse esimees selle asutamisest peale.

«Üllatus muidugi, ja loomulikult ääretult meeldiv üllatus. Tunnustust on alati hea saada.» Samas lisas Tadolder, et on ka teine tunne. «Eks nüüd peab veel rohkem panustama. Teed ju tegelikult oma asja mitte tunnustuse pärast, vaid et meeldib seda teha. Siis mõtledki, et mille eest – ma ei teinud ju midagi erilist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles