Esimene preemia läks sordiaretajatele

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese Bergi-nimelise innovatsioonipreemia võtsid vastu Eesti taimekasvatuse instituudi direktor Mati Koppel (vasakult) ning aretajad Enn Kaljo ja Lea Narits.
Esimese Bergi-nimelise innovatsioonipreemia võtsid vastu Eesti taimekasvatuse instituudi direktor Mati Koppel (vasakult) ning aretajad Enn Kaljo ja Lea Narits. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sangaste lossis leidis esimest korda omaniku krahv Bergi nimeline innovatsioonipreemia, millega tunnustatakse maamajanduse uuenduslikke edendajaid. Preemia said uue sojaoa sordi aretajad.

Preemia üleandmise päev ei olnud valitud juhuslikult: neljapäeval möödus 172 aastat Sangaste lossi ehitaja ja suurpõllumehe krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi sünnist.

Pidulikul koosviibimisel esinesid ettekannetega nii preemiale esitatud kandidaadid kui maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai ja Maaelu Edendamise SA juhatuse esimees Raul Rosenberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles