Politsei tabas Valgamaal üle poolesaja liiklusrikkuja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik laupäeval Otepääl tööülesandeid täitmas. Foto on illustratiivne, pildil olevad isikud pole ühegi rikkumisega seotud.
Politseinik laupäeval Otepääl tööülesandeid täitmas. Foto on illustratiivne, pildil olevad isikud pole ühegi rikkumisega seotud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

"Politsei teenindas nädalavahetusel Valgamaal 28 väljakutset, millest suurem osa laekus laupäeva vältel. Oma koju pead välja puhkama või harvemal juhul kainestuskambrisse saatis politsei samal ajal üheksa alkoholiga liialdanut,« andis teada Lõuna prefektuuri vanemkomissar, liikluspolitseinik Enn Virk.

Ta rõhutas, et Otepää MK-etapiga seoses oli piirkonnas tavapärasest enam patrulle liiklust rahustamas ning seda peamiselt marsruutidel Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa, Tatra-Otepää-Sangaste, Otepää-Pühajärve-Sihva-Kääriku ja nende teelõikude lähiümbruskondades. »Eeskätt oli politsei siht hoida sõidukiirused lubatu piires ning samas jälgida, et autoroolis oleks vaid kained juhid."

Nädalavahetusel pani politsei maakonnas alkomeetrisse puhuma 1121 autojuhti, kellest 7 oli alkoholi tarvitamise tunnustega.

Samuti tabasid korrakaitsjad maakonnas 36 kiiruseületajat, 4 fooritulede eirajat, 2 turvavööta sõitjat, 6 töö- ja puhkeaja nõuete rikkujat, 3 erakorralisele ülevaatusele suunatud sõidukit, ühe ülekaalulise veoki. 25 pimedas halvasti nähtavat jalakäijat sai aga politseilt helkuri.

Ühe märkimisväärsema juhtumina tõi Virk välja, et laupäeval andis politseinik käega peatumismärguanne silmanähtavalt lubatud sõidukiirust ületanud Volkswagen Passati juhile. See eiras märguannet, lisas kiirus ja üritas põgeneda kõrvaltänava kaudu. Politsei pidas sõidukijuhi kinni ning tuvastas rollis olnud 1974. aastal sündinud mehel alkoholijoobe.

Samal päeval moodustas politsei Otepää valda Sihvale puhumiskoridori, et rivis kõigi autojuhtide kainust kontrollida. Üks Mercedese juht püüdis kainuskontrollist pääseda ning sõitis kõrvaltänavasse. Talle järgnenud patrull pidas masina kinni ja tuvastas autoroolis mehe, kes oli tulnud MK-etapi pidustustelt.

Ööl vastu pühapäeva jäi aga politseile silma Honda, mille kiirus oli ligemale 130 km/h. Sõidukijuht peeti kinni ning lisaks ulatuslikule kiirusületamisele ilmnes, et roolis oli purjus mees.

Kõigil kolmel juhtumil alustati sõidukijuhi suhtes süüteomenetlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles