Lasteaedadest võetud proovid olid korras

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaiast Buratino võetud proovide tulemused olid korras. Sama võib öelda lasteaiast Kaseke võetud proovide kohta.
Lasteaiast Buratino võetud proovide tulemused olid korras. Sama võib öelda lasteaiast Kaseke võetud proovide kohta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal Valga lastaeaialaste seas puhkenud haigestumisele reageeris veterinaar- ja toiduamet, kes algatas reede hommikul erakorralise inspekteerimimise, et haigestumise põhjused välja selgitada. Kahes lasteaias olid proovid korras.

Valgamaa Veterinaarkeskuse juhataja Urmas Palloni sõnul saadi esmaspäevaks teada, et Buratino ja Kasekese lasteaedadest võetud proovid olid korras ja sealt midagi kahtlast ei leitud. «Walko lasteaiast ja lasteaedu toitlustanud OÜ Culinalt võetud proovide tulemused viibivad ning need saab hiljemalt kolmapäevaks,» lisas ta.

Valgamaalasele teadaolevalt haigestus kolmapäeval lühikese aja jooksul kolmes Valga lasteaias kokku ligi 35 last, kes oksendasid ja kurtsid kõhuvalu. Kui mõni lapsevanem oli veednunud, et haigestumised põhjustas toidumürgitus, siis teised olid veendunud, et tegu on kõhuviiruse puhangug

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles