Abituriendid mõtlevad eksameid valides tulevikule

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää abituriendid Jan-Ander Kundla (vasakult), Helen-Mary Vartšun, Grete Liivamägi, Riinika Kübar ning Johanna Rehelem rääkisid avameelselt riigieksamite valikust ning tulevikuplaanidest.
Otepää abituriendid Jan-Ander Kundla (vasakult), Helen-Mary Vartšun, Grete Liivamägi, Riinika Kübar ning Johanna Rehelem rääkisid avameelselt riigieksamite valikust ning tulevikuplaanidest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jaanuari lõpuks pidid abituriendid otsustama, milliseid riigieksameid sooritavad. Valikut tehes pidasid nad enamasti silmas seda, kuidas haridusteed jätkata soovivad.

Riigieksamite hooaja avab eesti keele eksam 24. aprillil. Gümnaasiumi lõpetamiseks peab õpilane lisaks sooritama matemaatika kitsa või laia kursuse alusel koostatud eksami ning võõrkeele riigieksami. Samuti tuleb teha gümnaasiumi koolieksam ja õpilasuurimus või praktiline töö.

«Võõrkeele riigieksamina saab sooritada inglise keele riigieksami. Teine võimalus on valida Innove vahendatud rahvusvaheline prantsuse, saksa või vene keele eksam, kus omistatakse rahvusvaheline keeleoskuse tunnistus,» selgitas Valga gümnaasiumi õppejuht Triinu Ugur. "Kolmanda võimalusena saab esitada rahvusvaheliselt tunnustatud võõrkeeleeksami läbimise tunnistuse, mis vabastab riigieksamist.«

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles