Lisandus viis valla aumärgi kandjat

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukoha mälu kandjaks nimetatud Aini Oberst on aastakümnete jooksul teinud ära tänuväärse töö kadumakippuva talletamisel.
Kodukoha mälu kandjaks nimetatud Aini Oberst on aastakümnete jooksul teinud ära tänuväärse töö kadumakippuva talletamisel. Foto: Tsirguliina raamatukogu

Tõlliste vallas on saanud tavaks tunnustada oma tublisid inimesi. Vabariigi aastapäeva eel sai selle au osaliseks viis vallakodanikku.

Tunnustatuid, keda aastapäeva kontsertaktusel Tsirguliina rahvamajas auväärne märk ootas, oli sel korral viis. Valla teenetemärgi (pildil) sai Aini Oberst, keda võib liialdamata nimetada piirkonna mälu kandjaks. Lisaks said aumärkidega tunnustatud põllumajandustootjad Jüri Koppel, Ats Käis, Virgo Mihkelsoo ja Tammo Parmas.

Vallavanem Madis Gross kinnitas, et nad kõik on tunnustuse kuhjaga ära teeninud. Kahe tütre ema ja nelja lapselapse vanaema Aini Oberst on aastakümnete jooksul teinud ära tänuväärse töö kadumakippuva talletamisel. Ta on uurinud sugupuusid, istudes lugematuid tunde arhiivides, ja välja andnud Tsirguliina ajalugu sisaldava raamatu. Grossi väitel on väsimatu kodu-uurija nüüd võtnud ette Paju küla ajaloo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles