Intervjuu: Lindude toitmine tekitab probleeme

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi tõdes, et problemaatiliseks võivad inimese seisukohalt muutuda erinevad linnuliigid, kui nende arvukus oluliselt muutub.
Keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi tõdes, et problemaatiliseks võivad inimese seisukohalt muutuda erinevad linnuliigid, kui nende arvukus oluliselt muutub. Foto: Erakogu

Kuigi paljud inimesed on linnas elavaid linde toitma harjunud, manitseb keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi sellest hoiduma. Selline tegevus võib ohtlik olla nii lindudele kui ka inimestele.

Kas probleemid linnalindudega on Eestis viimastel aastatel pigem teravnenud või leevenenud?

«Ei saa väita, et probleemid linnalindudega oleks oluliselt ühes või teises suunas muutunud. Inimese kõrval on linnas mugavas keskkonnas aastasadu looduslikke naabreid elanud ja küllap see läheb nii ka edasi. Pigem on linnaloomadega kokkupuute valdkonnad muutunud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles