Juhtkiri: Mis saab traditsioonidest?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Liialdamata võib öelda, et tänavuste kohalike omavalitsuste valimiste järel pole elu Eestis enam endine. Ei muutu ainult paljude omavalitsuste piirid. Maakondadeülesed liitumised nihutavad ka maakondade piire – näiteks Valgamaa jääb väiksemaks poole Palupera valla võrra. Kuus Aakre piirkonna küla võivad liikuda samuti Tartu maakonda.

Jaanuarist kaovad ka maavalitsused, kelle ülesanded jagatakse omavalitsuste, ministeeriumite ja ametite vahel. Tõsiasi on seegi, et seoses reformidega jääb senisel kujul viimaseks ka tänane Valga maavanema ja Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimehe pidulik vastuvõtt vabariigi aastapäeva puhul.

Võib ju küsida, kas selliseid vastuvõtte, mille korraldamisega seotud ka omajagu kulusid, on üldse vaja. Tegelikult on. Nagu tõdeb tänases Valgamaalases ettevõtja Lea Sinimäe, vajame neid juba seepärast, et väärikalt tunnustada maakonna kõrgeimate autasude saajaid. «Usun, et sellised tänuüritused motiveerivad inimesi ning panevad veelgi pühendunumalt tegutsema,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles