Lipp peab olema puhas, kirgas ja terve

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikantselei sümboolikanõuniku Gert Uiboaia sõnutsi on Eesti lipp kasutamiseks kõigile ning seepärast ei ole ükskõik, kuidas riigi- ja rahvuslippu kasutatakse. Lipu kasutamise hõlbustamiseks on Riigikogu seadusega kehtestanud üldised aluspõhimõtted.
Riigikantselei sümboolikanõuniku Gert Uiboaia sõnutsi on Eesti lipp kasutamiseks kõigile ning seepärast ei ole ükskõik, kuidas riigi- ja rahvuslippu kasutatakse. Lipu kasutamise hõlbustamiseks on Riigikogu seadusega kehtestanud üldised aluspõhimõtted. Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Eesti lipu heiskamisel on kindlad reeglid, mida aeg-ajalt teadmatusest rikkuma kiputakse. Lipuvastane süütegu võib aga kaasa tuua ka vanglakaristuse.

Riigikantselei sümboolikanõuniku Gert Uiboaia sõnutsi tuleb lipp heisata hästi nähtavasse kohta lipumasti või siis hoone fassaadile kinnitatud lipuvardahoidjasse, vähemalt kolme meetri kõrgusele maapinnast. «Mast peab olema ligi kuus korda pikem lipu laiusest. Lipuvardad ning mastid on soovitatav värvida valgeks. Lipp peab olema puhas, kirgaste värvidega ning terve.»

Kasutuskõlbmatuks muutunud lipp tuleb sündsal viisil hävitada. «Lipp tuleks värvilõikude kaupa lahti lõigata ning siis riidetükid põletada – avalikult seda teha ei tohi – või diskreetses pakis prügikasti visata,» soovitas Uiboaed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles