Tööstuskaupade müük Valga turul näitab hääbumise märke

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle 10 aasta Valga turul tööstuskaupu müünud Galina plaanib peagi kauplemisega lõpparve teha, kuna ostmine on aastatega oluliselt vähenenud ning kaubamüük ei ole enam tulutoov.
Üle 10 aasta Valga turul tööstuskaupu müünud Galina plaanib peagi kauplemisega lõpparve teha, kuna ostmine on aastatega oluliselt vähenenud ning kaubamüük ei ole enam tulutoov. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Valga turu tööstuskaupade müüjad endal helget tulevikku ei näe. Kuna ümbruskonda on tekkinud uued suured poed, käib turul ostjaid üha hõredamalt ja mõnigi müüja plaanib lähiajal tegevuse lõpetada.

Kui hiljuti lõuna paiku turul tiiru tegin, nägin turuväravate läheduses ainult üht meesterahvast, kes luudasid müüs. Avatud oli ka paviljon, kus müügil aedviljad ning muu toidukaup. Ühtegi inimest sel hetkel turul peale minu ringi ei liikunud.

Läksin edasi turusügavusse ning leidsin taga lõpus oma müügipaviljoni eest proua Galina (perekonnanimi toimetusele teada), kel osa tööstuskaubast oli väikeses paviljonis ja suurem osa lageda taeva all lettidel. Naine rääkis, et on turul tööstuskaupa müünud üle kümne aasta, kuid juunist plaanib otsad kokku tõmmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles