Aastapäevavastuvõtt jääb praegusel kujul viimaseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid on Valga maavanem andnud enda ja Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimehe korraldatud pidulikul vabariigi aastapäeva kontsertaktusel üle ka maakonna kõrgeimad aumärgid: Valgamaa vapimärgi ja Valgamaa teenetemärgi. Pildil on maavanem Margus Lepik vapimärgiga.
Aastaid on Valga maavanem andnud enda ja Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimehe korraldatud pidulikul vabariigi aastapäeva kontsertaktusel üle ka maakonna kõrgeimad aumärgid: Valgamaa vapimärgi ja Valgamaa teenetemärgi. Pildil on maavanem Margus Lepik vapimärgiga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võttes arvesse riigireformi suunda, leiab maakondlik vabariigi aastapäeva vastuvõtt suure tõenäosusega praegusel kujul aset viimast korda. Tavalisest suuremat pidu see siiski ei tähenda.

Maakondlik vabariigi aastapäeva tähistamine on aastaid käinud külakorda Valgamaa kolme keskuse – Valga, Tõrva ja Otepää – vahet. Tänavu on järg jõudnud maakonnakeskusse ning Valga maavanem Margus Lepik ja Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Agu Kabrits võõrustavad külalisi Valga kultuurikeskuses.

«Ei maksa siiski eeldada, et üritus tuleb suurejoonelisem ja kulukam kui varasemad vabariigi aastapäeva vastuvõtud. Pole ilutulestikke ega õhupalle, kõik on traditsiooniline. Ka eelarve on väiksem ja kutsutud külalisi vähem kui varem,» sõnas Valga maavalitsuse avalike suhete juht ja kontsertaktuse korraldaja Kaja Mõts. Ta lisas, et külaliste arvu määrab suuresti ruumide suurus, kus vastuvõtt toimub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles