Püsib tuisu ja libeduse oht

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeolud muutuvad järsult talvisemaks.
Teeolud muutuvad järsult talvisemaks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna õhtupoolikul tuli ilmateenistuse andmetel Valgas ja selle lähiümbruses lühikese ajaga maha 1,2 sentimeetri jagu lund.

Ilmaprognoosi kohaselt lume- ja lörtsisadu ning tuisk öösel jätkuvad. Pärast keskööd tuleb sekka ka vihma -- eriti Lääne-Eestis ja saartel.

Ilmateenistus on kogu Eestile seoses tuisuga väljastanud ka esimese astme hoiatuse. See tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Arvestada tuleb sellega eelkõige nendel, kelle tegevus on ilmast mõjutatud. Jälgida tuleks ka edasist ilmaprognoosi.

Teedel püsib libeduse oht. Maanteeamet meenutab, et ka väiksed temperatuurimuutused nullkraadi ümber tekitavad liiklusoludes suuri muutusi. Liiklejatel tuleb olla tähelepanelik. 

Ilmaolud muudab veel halvemaks asjaolu, et lisaks lumele tuleb Valgamaal taevast ka jääkruupe.

Õhutemperatuur on õhtul ja öösel -4..+1°C. Kell 19 oli see Valgas -4,1 kraadi, Otepääl oli -4 ja Tõrvas -5 kraadi.

Kagutuul puhus Valgas siis 6,2 m/s, kuid puhangud ulatusid kuni 10,9 m/s. Tuul võib aga tõusta veelgi ja puhuda kuni 15 m/s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles