Kontroll leidis lasteaedade toitlustaja kanakoibadelt salmonella pisikuid

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eine lasteaias. Foto on illustratiivne.
Eine lasteaias. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi kontrollimisel leiti Valga lasteaedade toitlustaja valduses olnud kanakoibadelt haigusetekitajaid, ei pruugi need olla seotud laste haigestumisega eelmisel nädalal.

Maakondliku veterinaarkeskuse juhataja Urmas Palloni sõnul saabusid neljapäeval eelmisel nädalal võetud proovide vastused. Lasteaedade toitlustaja OÜ Culinalt võetud proovide seast leiti Läti päritoluga külmutatud kanakoibadelt salmonella pisikuid.

Kuigi haigestumise päeval pakuti kanasuppi, ei kinnitanud Urmas Pallon väidet, nagu oleksid lapsed seetõttu haigestunud. "Töötlemisel ning kuumutamisel salmonella pisikud tavaliselt hävivad, seega ei saa siin küll toitlustajat süüdistada," selgitas ta. Küll aga kinnitati tema sõnul ühel lasteialapsel noroviiruse positiivne proov. "Seega ei saa siin haigestumise põhjusi kindlalt välja tuua."

Veterinaarkeskuse ametnikud teostavad lasteaedades kui kõrgendatud riskiga asutustes kontrolli pidevalt ning seega on Urmas Palloni sõnul olukord pideva kontrolli all.

Seekordsele, erakorralisele inspekteerimisele järgnesid aga ettekirjutused nii Walko lasteaiale kui OÜ Culinale nii hügieeninõuete tõhustamiseks kui täiendavaks desinfitseerimiseks. Samuti nõuti OÜ Culinalt laos oleva külmutatud kanakoibade partii hävitamist ning antud leiust teavitati ka selle piirkonna veterinaarametnikke, kus kanakoibasid müünud hulgiladu asus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles