Kindlameelne ettevõtja viib vallavalitsuse kohtusse

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsandus- ja haljastusteenuseid pakkuva Ökopesa OÜ omaniku Triin Peipsi sõnul on praegune vaidlus vallaga tingitud sellest, et ta ei nõustunud linnamäel ebaseaduslikku raiet tegema.
Metsandus- ja haljastusteenuseid pakkuva Ökopesa OÜ omaniku Triin Peipsi sõnul on praegune vaidlus vallaga tingitud sellest, et ta ei nõustunud linnamäel ebaseaduslikku raiet tegema. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää linnamäel leidsid sügisel aset ulatuslikud raietööd, mille tulemus on valla ja tööde teostaja tülli ajanud. Ebaõnnestunud katsele saavutada kompromiss järgnevad vaidlused ilmselt kohtusaalis.

Viimastel aastatel on Otepää ajaloolisele, kuid metsa kasvanud linnamäe korrastamisele pööratud suuremat tähelepanu. Näiteks on mäelt raiutud võsa ning sealsesse orgu kaevatud kuivendus­kraave. Kevadel selgus aga ekspertiisi käigus, et paljud sealsed kuused on nakatunud juurepessu nime kandva seenhaigusega ning tuleb maha raiuda.

Puude lõikamiseks väljakuulutatud hanke võitis kohalik ettevõte Ökopesa OÜ, mis lõpetas raietööd detsembri alguseks. Vallavalitsuse hinnangul ei ole tööd lõpuni viidud ning esitatud raiemahud ei vasta kokkulepitule. Ettevõtja väitel on aga asi milleski muus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles