Intervjuu: Valga autokooli juhataja eksamiturismi ei soosi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga autokooli Kursus & KO juhataja ja teooriaõpetaja Jüri Kirsimäe sõnul on tal oma 25 õpilasega käed-jalad tööd täis. Seetõttu tema autokoolist Valgas ainult eksami tegemiseks paari lisatundi ei saa.
Valga autokooli Kursus & KO juhataja ja teooriaõpetaja Jüri Kirsimäe sõnul on tal oma 25 õpilasega käed-jalad tööd täis. Seetõttu tema autokoolist Valgas ainult eksami tegemiseks paari lisatundi ei saa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga autokooli Kursus & KO juhataja Jüri Kirsimäe ütles mulluseid madalaid B-kategooria sõidueksamite läbimisprotsente kommenteerides, et enda kooli tulemuste põhjal ta probleemi ei näe. Pigem tahavad mujalt tulijad Valgas eksamit teha ja autokoolist enne mõnd tundi võtta, aga sellest ta keeldub, sest paari tunniga ei saa liiklusest ülevaadet isegi siin.

Hiljuti tuli uudis, et B-kategooria sõidueksamil on palju põrujaid. Üle Eesti läbis eksami 48 protsenti ja Valgas oli seis veidi parem, 58,5 protsenti. Miks need protsendid nii madalad on?

«Nagu lugesin, oleme vabariigi üle 200 autokooli hulgas läbivuse protsendiga kümnendal kohal 76 protsendiga. Me oma autokooli kohta ei saa küll midagi halba öelda, raudselt üle vabariigi keskmise.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles