Maakonna kõrgeimad autasud said ettevõtjad ja orkestrijuht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vapimärgi saanud Uno Heinla on elu Valgamaal edendanud nii maavanema, linnapea, volikogu juhi kui ettevõtjana.
Vapimärgi saanud Uno Heinla on elu Valgamaal edendanud nii maavanema, linnapea, volikogu juhi kui ettevõtjana. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aastapäevaaktusel Valga kultuurikeskuses selgusid maakonna kõrgeimate aumärkide saajad. Vapimärgi pälvis Valga ettevõtja Uno Heinla, teenetemärgid Tõrva ettevõtja Olav Napritson ning Otepää muusikakooli õpetaja Arno Anton.

Pärnust pärit ja Tallinna Polütehnilise Instituudi (TPI) lõpetanud Heinla on töötanud Valga Teede Remondi ja Ehituse Valitsuse juhatajana. Linna ja maakonna juhtimisega on ta seotud 1986. aastast, kui temast sai Valga rajooni rahvasaadikute nõukogu täitevkomitee esimehe asetäitja, seejärel esimees. 1989–1992 oli ta Valga maavanem, kolm aastat Valga linnapea, seejärel suundus eraettevõtlusesse. Aastatel 1999–2005 oli linnavolikogu esimees.

Praegu töötab Heinla ASi Estreftransservice ja ASi ERTS Valga Vaba Terminaal juhatuse liikmena. Sponsorina on ta kaasa aidanud Valgamaa ürituste kordaminekule. Tunnustatu on kolme lapse isa ja kolme lapselapse vanaisa. Ettevõtja esitas tunnustamiseks grupp linnakodanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles