Selguvad vabariigi aastapäeva ilma täpseimini prognoosinud inimesed

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeva paraad Tallinnas 24. veebruaril 2017.
Vabariigi aastapäeva paraad Tallinnas 24. veebruaril 2017. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Esmaspäeval selgub, kes suutis keskkonnaagentuuri ja ilmateenistuse konkursil kõige täpsemalt riigi aastapäeva ilma prognoosida.

Ilma- ja loodushuvilised pidid prognoosima, milline ilm on 24. veebruari keskpäeval. Iga huviline sai oma ennustuse kirja panna keskkonnaagentuuri või Riigi Ilmateenistuse Facebooki lehel, ennustuse temperatuuri paluti märkida 0,1-kraadise täpsusega. Oma ennustusi sai teha ja postitada kuni 23. veebruari keskpäevani.

Kõigi õigesti ennustajate vahel loosib keskkonnaagentuur välja kingipaki. Võitjad tehakse teatavaks esmaspäeval, vahendas BNS.

Eesti keskmine temperatuur arvutatakse välja aritmeetilise keskmisena järgnevalt loetletud 25 ilmajaama andmete põhjal: Tallinn-Harku, Heltermaa, Jõgeva, Jõhvi, Kihnu, Kunda, Kuusiku, Narva, Lääne-Nigula, Pakri, Pärnu-Sauga, Ristna, Roomassaare, Ruhnu, Sõrve, Tartu-Tõravere, Tiirikoja, Tooma, Türi, Valga, Viljandi, Vilsandi, Virtsu, Väike-Maarja, Võru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles