Arvamus: Kirjutame sõna «kodu» suure algustähega

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Jaska
Vello Jaska Foto: Valgamaalane

Seda arvamuslugu kirjutama ajendas mind hiljutine telefonivestlus. Helistas minu kunagine õpetaja Ala kooli päevilt Mari Veidenberg. «Tead, mina olen pikemat aega mõtelnud üht asja ja pidanud isekeskis nõu, kellele sellest rääkida. Aga lõpuks leidsin, et sina oled see kõige õigem inimene,» alustas nüüd juba eakas pedagoog.

Samas hakkaski ta oma mõttelõnga lahti harutama. «Minu arvates tuleks sõna «kodu» kirjutada suure algustähega. Sest kodu on see paik, mis meid üles kasvatanud ja kujundanud. Kodu ja kodusoojus, kõige lähedasemad inimesed, saun, õuevärav ja tuttav teerada – need on meie kõikide lätete algus. Aga mulle tundub, et nüüdseks on paljud koduga seotud väärtused tähenduse minetanud ja sellest on väga kahju,» rääkis ta.

«Jajah, see on sul õigus küll,» suutsin tol hetkel vaid tema jutu vahele ja mõne sõna ka lõpuks öelda. Aga mida aeg edasi, seda rohkem hakkas see teema mind huvitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles