Valgalanna osales presidendi vastuvõtu etenduses

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikesele lavakogemusele eelnes paaripäevane päris pingeline harjutamine, aga Lydia Vares (paremalt neljas) ei kurda, vaid peab seda pigem põnevaks kogemuseks.
Üürikesele lavakogemusele eelnes paaripäevane päris pingeline harjutamine, aga Lydia Vares (paremalt neljas) ei kurda, vaid peab seda pigem põnevaks kogemuseks. Foto: Raigo Pajula / presidendi kantselei

Kui auväärses vanuses valgalanna Lydia Vares kuulis, et tuleb vabariigi aastapäevale pühendatud kontserdil Estonia lavale astuda, oli ehmatus suur. Muljed on aga väga positiivsed.

Peasüüdlane, kes 88aastase valgalanna säärase katsumuse ette pani, oli tema lapselapselaps, 7. klassini Valgas ja elanud ja koolis käinud ning nüüd muusika- ja teatriakadeemia ehk suupärasemalt lavaka esimesel kursusel õppiv Kristiin Räägel, kel samuti etenduses oma roll täita oli. Kuna lavale otsiti eakaid inimesi, pakkus ta esmalt oma vanaema Tiiu Alekõrt, kuid too osutus liialt nooreks. Vanavanaema aga sobis täpselt.

Asjaosaline ise, keda kunagi presidendi vastuvõtule ei ole kutsutud, kuid kes nüüd sai särada aastapäevaetendusel, jutustas naerdes, et oli alguses täitsa pahane, kui tütar Tiiu teada andis: nüüd tuleb minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles