Tubli töö alkoholikahjude vähendamise nimel tõi tunnustuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa perearst Tatjana Laadi tunnustusüritusel koos minister Jevgeni Ossinovskiga
Valgamaa perearst Tatjana Laadi tunnustusüritusel koos minister Jevgeni Ossinovskiga Foto: sotsiaalministeerium

Täna, 28. veebruaril tunnustas tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski tegusamaid alkoholikahjude vähendajaid igast maakonnast. Valgamaalt pälvis tunnustuse perearst ja Sangaste perearstikeskuse juht Tatjana Laadi.

«Tänaseks on arusaam sellest, et ühiskond peab astuma samme tervema alkoholikultuuri poole, üldlevinud. See ei ole juhtunud niisama, vaid ikka meie süsteemse teavitustöö ja ühiste jõupingutuste tulemusena,» rääkis minister.

Ta rõhutas, et tugevam alkoholipoliitika ei ole keelu-, vaid vabaduspoliitika. «Tahame anda inimesele rohkem vabadust alkoholi tarbimisel. Vabadust otsustada ilma pealetükkiva reklaamita ja osta toiduaineid alkoholiga kokku puutumata. Tegelikku vabadust tarbimisel, vabana alkoholisõltuvusest.»

Terviseedendajate riikliku tunnustamisega soovitakse esile tõsta rahvastiku tervise arendamisse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi. Sotsiaalministeerium alustas nende riikliku tunnustamisega 2012. aastal.

Igal aastal valib ministeerium ühe esmatähtsa teema, mille edastab maavalitsustele. Seejärel saavad kõik maavalitsused esitada tunnustamiseks oma maakonna kandidaadi. Tunnustamise süsteem ei ole piiratud ainult maavalitsuste või kohalike omavalitsuste spetsialistidega. Esitada võib kõiki tublisid inimesi, kes panustavad rahvastiku tervise edendamisse oma igapäevase töö käigus, projektipõhiselt või vabatahtlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles